Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η BLACK EAGLE SECURITY CONSULTANTS & TRAINING αναβαθμίζει τα πτυχία τις μέσο του Ισραηλινού Κολεγίου Ασφάλειας.
Η Black Eagle Consultants & Training ως πρώτη εταιρία εκπαίδευσης σε θέματα Αντί Πειρατείας στην Ευρώπη ενημερώνει όσους ασχολούνται με την συνοδεία πλοίων ως ένοπλοι φρουροί καθώς και τους συνοδούς υψηλών προσώπων, ότι από σήμερα συνεργάζεται επίσημος με το Israeli College Security.
Όσοι έχουν είδη περάσει την εκπαίδευση Anti Piracy/ISPS τις Black Eagle Consultants & Training καθώς και την εκπαίδευση VIP Protection Αdvance, έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν και το παραπάνω πιστοποιητικό.

www.operationalkravmaga.gr

MARITIME SECURITY - ANTI PIRACY

Πλέον και στην Ελλάδα η ασφάλεια των λιμένων είναι επιβεβλημένη. Οι εταιρείες Security που θα ασχοληθούνε με την φύλαξη λιμένων και πλοίων, είναι υποχρεωμένες να περάσουν κάποια σεμινάρια που είναι υποχρεωτικά απο την ΙΜΟ.
Η Black Eagle στον τομέα αυτό,σε συνεργασία με Ισραηλινούς (πεπειραμένους) εκπαιδευτές, είναι ίσως το μοναδικό στην Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης που ειδικεύεται στην εκπαίδευση ενόπλων συνοδών πάνω σε πλοία.

Στον τομέα την φύλαξης των λιμενικών εγκαταστάσεων η  Black Eagle με συνεργασία δίαφορες ειδικευμένες εταιρίες  και του κυρίου Udi Dwir ιδιοκτήτη της Global Synergy διδάσκει θέματα που αφορούν των κώδικα ISPS και ειδικά γνώσεις για το PSFO (αξιωματικό ασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων).
Στους επιτυχούντες δίδονται ποιστοποιητικά απο αναγνωρισμένη υπηρεσία απο τον ΙΜΟ.

Τα ονόματα των επιτυχόντων θα αποστέλλονται στα λιμενίκα ταμεία, ώστε να ενημερώνονται για την υπαρξη εκαπιδευμένων PSFO. Κάθε λιμάνι, βάσει τον κώδικα ISPS, πρέπει να έχει PSFO που δεν είναι υποχρεωτικό να είναι λιμενικός.

Οι εταιρείες Security που θα θελήσουν να αναλάβουν φύλαξη λιμένων, πρέπει τα άτομα της εταιρείας να έχουν ποιστοποιητικό από ποιστοποιημένο φορέα ή επίσημο εκπαιδευτή στον κώδικα ISPS, πράγμα που η  Black Eagle και οι συνεργάτες της έχουν. Είμαστε στην δίαθεση σας περισσότερες πληροφορίες. SOMALIA MAPS
SΟΜΑLIA PIRATE INTERVIEW
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η εκπαίδευση στην μάχη σώμα με σώμα αποτελεί για όλους τους στρατούς του κόσμου ένα αποτελεσματικό τρόπο για να καταστεί ένας μαχητής ικανός να μάχεται ακόμη και όταν έχει καταστραφεί ο ατομικός εξοπλισμός. Ιδιαίτερα όταν είναι αναγκασμένος να συμμετέχει σε συμπλοκές '' εκ του σύσταση ''.

 Ο στρατιώτης που είναι εκπαιδευμένος μόνο με το ατομικό εξοπλισμό και στην ατομική και ομαδική τεχνική μάχης, σε περίπτωση που χάσει το όπλο του, χάνει και την μαχητική του ικανότητα. Με πρώτη προσέγγιση φαίνεται ότι αυτό αφορά μόνο στις ειδικές δυνάμεις και μονάδες πεζικού '' πρώτης γραμμής ''. Λάθος!

Με τις σημερινές συνθήκες πολέμου ακόμη και αι οι μονάδες μετόπισθεν θα χρειασθούν να αντιμετωπίσουν παρόμοιες συνθήκες.

Ιδιαίτερα σκοποί και τμήματα ασφάλειας μετόπισθεν. τι θα κάνουν όταν βρεθούν αντιμέτωποι με επίλεκτους μαχητές του εχθρού? γιατί τέτοιοι θα διεισδύσουν και θα επιχειρήσουν δολιοφθορές και προβολές στα μετόπισθεν. Όλος ο στρατός πρέπει να εκπαιδεύεται σε αντικείμενα αυτής της μορφής.


Διδάσκουμε Krav Maga κατά τα πρότυπα επισήμων οργανισμών, που προάγουν το συγκεκριμένο σύστημα μάχης. Όπως είναι : 

A) ΙNTERNATIONAL KRAV MAGA FEDERATION

B) KRAV MAGA GLOBAL  
C) OPERATIONAL KRAV MAGA INTERNATIONAL FEDERATION

Οι εκπαιδευτές μας έχουν εκπαιδευτεί στους συγκεκριμένους οργανισμούς σε διαφορετικές ειδικότητες και για να διατηρηθεί η ποιότητα τους διατηρούνε άμεση επαφή με τους  παραπάνω  οργανισμούς καθώς και με εκπαιδευτικά ταξίδια στο Ισραήλ.  Κάθε χρόνο οι εκπαιδευτές, μας πραγματοποιούν τα εκπαιδευτικά ταξίδια ώστε να επαναπιστοποιηθούν. Επίσης διασφαλίζουν ότι η τεχνογνωσία τους είναι ενημερωμένη πάντοτε με τα πρότυπα της εποχής καθώς και ο τρόπος εκπαίδευσης των μελών μας. 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ:
Krav Maga αυτοάμυνα για Αστυνομία
Krav Maga αυτοάμυνα για Πολίτες
Krav Maga αυτοάμυνα για Στρατό
Krav Maga αυτοάμυνα για VIP

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ
Σχολεία:
1. Σχολείο V.I.P Protection Νοέμβριος Ά 2010
2. Σχολείο V.I.P Protection Μάρτιος Ά 2011
3. Σχολείο Anti - Piracy Νοέμβριος Ά 2011
4. Stage A Operational Fighter Training 03/01/12 Έως 08.01.12(Black Hawk Greece)
5. Stage B Operational Fighter Training 29/02/12 Έως 04.03.12(Black Hawk Greece)
6. Σχολείο Anti - Piracy Ιούνιος ΄Β 2012
7. Σχολείο Anti - Piracy Αύγουστος ΄Γ 2012
8. Σχολείο V.I.P Protection Σεπτέμβριος Ά 2012
9. Σχολείο Anti - Piracy Οκτώβριος ΄Δ 2012
10. Σχολείο Anti - Piracy Νοέμβριος ΄Ε 2012
11. Σχολείο Anti - Piracy Ιανουάριος ΄Ζ 2013
12. Σχολείο Anti - Piracy Φεβρουάριος ΄Η 2013
13. Σχολείο Anti - Piracy Φεβρουάριος ΄Θ 2013
14. Σχολείο Anti - Piracy Μάρτιος ΄Ι 2013
15. Σχολείο Anti - Piracy Απρίλιος ΄Κ 2013
16. Σχολείο Anti - Piracy Μάιος ΄Λ 2013
17. Σχολείο Anti - Piracy Ιούνιος ΄Μ 2013
18. Σχολείο V.I.P Protection Ιούλιος ΄Β 2013 05 - 14/7/13
19. Σχολείο Anti - Piracy Σεπτέμβριος ΄Ν 2013
20.  Σχολείο Anti - Piracy Οκτώβριος Ξ' 2013
21.  Σχολείο Anti - Piracy Οκτώβριος Ο' 2013
22.  Σχολείο Anti - Piracy Νοεμβριος  Π' 2013
23.  Σχολείο Military VIP Protection  Νοεμβριος Ά 2013
24.  Σχολείο Anti - Piracy Ιανουάριος  Ρ' 2014
25.  Σχολείο Anti - Piracy Μαίου  Σ' 2014
26.  Σχολείο Basic VIP Protection Ιουνίου Ά 2014

Σεμινάρια:
1. Σεμινάριο KMG Israel Άγιος Κοσμάς  Νοέμβριος 2010
2. Σεμινάριο KMG Israel  Άγιος Κοσμάς  Φεβρουάριος 2011 
3. Σεμινάριο ΟΚΜ Israel Νέα Φιλαδέλφεια  Απρίλιος 2011
4. Σεμινάριο Α Operational Fighter Training 14/04/11  Έως  16/04/11(Black Hawk Greece)
5. Σεμινάριο Β Operational Fighter Training 02/06/11 Έως 05/06/11(Black Hawk Greece)
6. Σεμινάριο Γ Operational Fighter Training 07/07/11 Έως 10/07/11 (Black Hawk Greece)
7. Σεμινάριο ΟΚΜ Greece Ηλιούπολη  Νοέμβριος 2011
8. Σεμινάριο ΟΚΜ Israel  Πετράλωνα  Νοέμβριος 2011
9. Σεμινάριο Ισραηλινής σκοποβολής 12 Φεβρουάριος 2012
10. Σεμινάριο Ισραηλινής σκοποβολής 13 Μαΐου 2012
11. Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Συνοδών Ασφάλειας V.I.P  03 Ιουνίου 2012
12. Σεμινάριο αναγνώρισης εκρηκτικών & καμικάζι αυτοκτονίας  Σεπτέμβριος 2012 
13. Σεμινάριο Πειρατεια και Τρομοκρατία στον κόσμο 10 Οκτωβρίου 2012 
13. Σεμινάριο Operational Krav Maga - Anti Piracy 09 Δεκέμβριος  2012
14. Σεμινάριο ΄Δ Operational Fighter Training 14 Έως 12/12/12 (Black Hawk Greece)
15. Σεμινάριο Ά Emergency First Response 17/03/13 
16. Σεμινάριο Operational Krav Maga for Security Guards  28 - 29 /06/13
17. Σεμινάριο αναγνώρισης εκρηκτικών & καμικάζι αυτοκτονίας  17/07/2013
18. Σεμινάριο Jurisdction VIP Protection 19 - 20/11/13


Είναι γνωστό ότι από την στιγμή που στην χώρα μας η εγκληματικότητα γνώρισε έξαρση, λόγω της ανεξέλεγκτης εισόδου και εγκαταστάσεως ξένων στοιχείων, αυξήθηκαν και οι ανάγκες σε αυτό που γενικώς ονομάζουμε «ασφάλεια». Ανάλογη ανάπτυξη γνώρισαν και οι σχετικές εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια, η συγκεκριμένη αγορά έχει επεκταθεί σε μια νέα κατεύθυνση. Αιτία είναι το φαινόμενο της πειρατείας στους ωκεανούς, μία κατάσταση η οποία υπήρχε και παλαιότερα, απλώς τελευταία γνώρισε πρωτοφανή έξαρση, ιδίως στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σομαλίας. Ξαφνικά, όλος ο πλανήτης «ανακάλυψε» την τραγωδία της καταλήψεως εμπορικών
πλοίων από πειρατές, οι οποίοι ζητούσαν τεράστια ποσά ως λύτρα. Η διεθνής ναυτιλία, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια νέα απειλή, που επηρέαζε σοβαρά τα οικονομικά. Η φυσιολογική αντίδραση του εφοπλιστικού κόσμου, ήταν να «θωρακίσει» τα πλοία με ειδικές ομάδες ασφαλείας, με αποστολή την αποτροπή ή και αντιμετώπιση κάθε πειρατικής απόπειρας. Παρά την ανάληψη δράσε- ως σε κρατικό και διεθνές επίπεδο, με την αποστολή πολεμικών πλοίων στα επικίνδυνα ύδατα, οι ανάγκες δεν μειώθηκαν αισθητά. Η απαίτηση λοιπόν για ομάδες ασφαλείας επί των εμπορικών πλοίων, εξακολουθεί να υφίσταται.

ISPS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Από την στιγμή που η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο παγκοσμίως εμπορικό στόλο, ήταν μοιραίο οι νέες προκλήσεις να «χτυπήσουν» την πόρτα της ελληνικής ναυτιλίας. Η εμπλοκή ελληνικών εταιρειών ασφαλείας στον αντί - πειρατικό αγώνα, με επάνδρωση πλοίων με ομάδες ασφαλείας, δεν θα αργούσε. Η κατάσταση είναι γνωστή σήμερα, αφού αρκετές εκατοντάδες Έλληνες ασχολούνται σε μόνιμη βάση με τέτοια καθήκοντα.
Επειδή η απαίτηση προέκυψε σχετικώς απότομα, αρχικώς δεν υπήρχε δυνατότητα για επιμελημένη προετοιμασία των ομάδων ασφαλείας και οι εταιρείες συνήθιζαν να βασίζονται στην ύπαρξη κάποιου καλού στρατιωτικού υποβάθρου, από πλευράς προσωπικού, ως κριτήριο επιλογής. Ακόμη και σήμερα όμως, η κατάσταση αυτή δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα. Έτσι, ο μέσος όρος των ατόμων που εμπλέκονται στον τομέα, δεν έχουν ιδιαίτερο υπόβαθρο γνώσεων επί του αντικειμένου και βασίζονται στην συγκέντρωση και αφομοίωση εμπειρίας, επί τω έργω.Η Black Eagle είναι μια νέα ελληνική εταιρεία συμβούλων ασφαλείας, το σχήμα της οποίας προέκυψε από ανθρώπους του χώρου οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα την συγκέντρωση εμπειρίας, πέρα βεβαίως από το καλό όνομα στην αγορά. Αντιλαμβανόμενοι τις τάσεις της αγοράς, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στον νέο τομέα που άνοιξε, την Ασφάλεια Πλοίων (Maritime Security) και ειδικότερα την Αντί - πειρατεία.
Όχι προς την κατεύθυνση στην οποία κινήθηκαν άλλες εταιρείες, δηλαδή της ανευρέσεως προσωπικού για την διάθεση ομάδων ασφαλείας σε εφοπλιστικές εταιρείες αλλά συνδυαστικός.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, πρέπει να πούμε ότι η Black Eagle προέκυψε από ειδικούς, με εμπειρία στον χώρο μεγαλύτερη των 20 ετών, οι οποίοι συνεργάστηκαν με νέους ανθρώπους, ούτως ώστε να
συνδυαστεί η πείρα με την δυναμική της προόδου. Ιδρυτικά στελέχη είναι οι κ.κ. Γουίλφρεντ Κούπερμπεργκ, Νικόλαος Σφυρίδης και Μιχαήλ Χριστοδούλου ενώ συνεργάτες στην Ελλάδα είναι οι Hercules Marin Security Ltd, Shield Security EΠΕ, οι κ.κ. Τζεφ Αλχανάτης Security Quality Controller, Ιωάννης Ρακάς Expert Explosive Ordnance Disposal και Δημήτριος Μπακιρτζής αθλίατρος - ορθοπεδικός. Στους συνεργάτες εξωτερικού περιλαμβάνονται οι ISC Holdings, Ltd Israel, Operational Krav Maga, Krav Maga Global, International Krav Maga Federation, Ares Global Security, International Bodyguard & Security Services Association κ.λπ. Ως εκ τούτου, η Black Eagle καλύπτει ήδη ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε θέματα προσωπικής ασφαλείας (VIP Protection), πολεμικών τεχνών (Krav Maga) όσο και προστασίας πολιτικών αερογραμμών (Air Marshal). Το ιδιαίτερο κεφάλαιο στο οποίο έχει εισέλθει σήμερα, προσφέροντας εξειδικευμένη εκπαίδευση, είναι η Ασφάλεια Πλοίων.


SOMALIA PIRATES

Εδώ πρέπει να διευκρινισθούν κάποια πράγματα. Βάσει του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) όλα τα μέλη του πληρώματος των εμπορικών πλοίων, είναι υποχρεωμένα να γνωρίζουν τον λεγόμενο Κώδικα ISPS (International Shipping & Porting Security) δηλαδή κάποιους διεθνείς κανόνες
ασφαλείας που διέπουν τα πλοία και τους λιμένες, όσον αφορά θέματα πειρατείας. Αυτά όλα αποτελούν θεωρητικές γνώσεις, οι οποίες συνήθως διδάσκονται σε ένα βασικό σχολείο 3-4 ημερών. Όμως στον πραγματικό κόσμο της ναυτιλίας, αυτές οι θεωρητικές γνώσεις είναι το απολύτως βασικό υπόβαθρο, που αν δεν εξειδικευθεί περαιτέρω, μπορεί να αποδειχθεί ανεπαρκές. Για τον λόγο αυτό, στο εξωτερικό μέχρι σήμερα, υπάρχουν εκπαιδεύσεις που προχωρούν ακόμη περισσότερο, προσφέροντας επιπλέον εφόδια στο προσωπικό. Αυτό ακριβώς επεδίωξε και κάνει η Black Eagle στην Ελλάδα: πέρα από το Βασικό Σχολείο ISPS να προσφέρει πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση. Ο στόχος αυτός, επιτυγχάνεται με το Προχωρημένο (Advanced) Σχολείο ISPS που λειτουργεί η Black Eagle και το οποίο για πρώτη φορά «έτρεξε» τον περασμένο Δεκέμβριο, φάσεις του οποίου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε. Καθώς η Black Eagle συνεργάζεται με Ισραηλινούς εκπαιδευτές, που είναι γνωστοί στον τομέα τους ως ειδικοί, τα διπλώματα που απονέμονται στους αποφοίτους φέρουν υπογραφές διεθνούς κύρους και όχι απλές πιστοποιήσεις. Πέρα λοιπόν από τους εκπαιδευτές για

θέματα Σωματοφυλακής (VIP Protection) ή Ασφαλείας Αεροδρομίων (Air Marshal) στο Προχωρημένο Σχολείο ISPS της Black Eagle, διδάσκει ένας πυρήνας τέτοιων εκπαιδευτών, το έργο των οποίων υποστηρίζεται από Έλληνες εκπαιδευτές όπως οι κ.κ. Γουίλφρεντ Κούπερμπεργκ, Μ. Χριστοδούλου, Ν. Σφυρίδης κ.λπ.
Τί περιλαμβάνει όμως το Σχολείο; Ξεκινά με την διδασκαλία του Κώδικα ISPS, θεωρητικά μαθήματα όπως προαναφέραμε, που είναι και το απαραίτητο στοιχειώδες υπόβαθρο. Τα μαθήματα αυτά παραδίδει ο εκπαιδευτής Ούντι Ντβιρ, απόστρατος αξιωματικός του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι και ο μόνος που διδάσκει αντίστοιχα αντικείμενα στην Ναυτική Ακαδημία του Ισραήλ. Αναλυτικότερα, η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε θεωρητικά μαθήματα για τον Κώδικα ISPS, την έννοια της πειρατείας και της αντί - πειρατείας γενικότερα.

Με μεγάλη άνεση ο εκπαιδευτής προέβη σε μία άκρως ενδιαφέρουσα ανασκόπηση του φαινομένου της τρομοκρατίας – πειρατείας στις θάλασσες, υπενθυμίζοντας και ορισμένα περιστατικά που έχουν συμβεί στην Ελλάδα. Όσο προχωρά η ανάλυση, τόσο αυξάνει το ενδιαφέρον, δεδομένου ότι ο εκπαιδευόμενος αποκτά μια καλή εικόνα για τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομίας από την συστηματική πειρατική δράση και την αξία της επενδύσεως από πλευράς πλοιοκτητών στην ασφάλεια. Μέσα και από την παράθεση παραδειγμάτων και πραγματικών καταστάσεων που έχει ζήσει ο ίδιος ο εκπαιδευτής, μεταδίδεται μια πολύ καλή εικόνα γνώσεων κι εμπειρίας επάνω σε σωστά ερεθίσματα. Στο τέλος της πρώτης ημέρας, γίνεται μια πρώτη εισαγωγή των εκπαιδευομένων στο Krav Maga, την γνωστή ισραηλινή πολεμική τέχνη.

Τις επόμενες δύο ημέρες τα θεωρητικά μαθήματα συνεχίζονται με ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι μεταφέρονται σε πλοίο, όπου η παράδοση των μαθημάτων διακρίνεται από το πλεονέκτημα του «φυσικού χώρου». Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσω των επαφών με ναυτιλιακές εταιρείες, η Black Eagle είχε την δυνατότητα να εξασφαλίσει ένα καράβι της εταιρείας Seaways Ferries, συγκεκριμένα το «Εξπρές Σαντορίνη», για την πραγματοποίηση επ’ αυτού μεγάλου μέρους της εκπαιδεύσεως. Τοιουτοτρόπως, μέρος του πληρώματος του καραβιού είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει επί τρεις ημέρες τα μαθήματα και να αποκτήσει γνώση για το αντικείμενο της ασφάλειας. Σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, η καινοτομία αυτή της Black Eagle, δηλαδή η διεξαγωγή της εκπαιδεύσεως επάνω σε καράβι κι όχι απλώς σε αίθουσα διδασκαλίας, που είναι ο κανόνας, γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

                                      

Την τετάρτη ημέρα συνεχίζεται η παράδοση των ίδιων μαθημάτων, με την προσθήκη όμως τακτικών με όπλα στο Krav Maga καθώς και στον επιχειρησιακό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στην ασφάλεια πλοίων. Το πρόγραμμα της επομένης περιλαμβάνει μαθήματα Krav Maga, εισαγωγή στο Επιχειρησιακό Krav Maga, διάλεξη για την κατάσταση που επικρατεί στην Σομαλία και την θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά της, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με μάθημα α΄ βοηθειών μάχης. Υπεύθυνος για το Krav Maga σε Ευρώπη και Αφρική, είναι ένας άλλος Ισραηλινός, ο Ααρόν Ελμπάζ, με τον οποίο συνεργάζεται η Black Eagle. Διδάσκει την συγκεκριμένη τέχνη και τακτικές μάχης, ένοπλες και άοπλες, προσαρμοσμένες για σώματα ασφαλείας.
Αναφερθήκαμε όμως στο «Επιχειρησιακό Krav Maga» 
Περί τίνος πρόκειται; Το Krav Maga διακρίνεται σε αυτό που «προορίζεται» για πολίτες, για σωματοφύλακες, για αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Τα μαθήματα για πολίτες, είναι βασικά. Ένας πολίτης,
ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει μία επίθεση από κάποιον κακοποιό και όχι να μπλέξει σε μια μάχη. Ως εκ τούτου, δεν έχουν ιδιαίτερη αξία γι’ αυτόν ενέργειες, όπως επί παραδείγματι, να δέσει τον αντίπαλό του, να τον συλλάβει κ.λπ. Αντιθέτως, τα μαθήματα για σωματοφύλακες είναι πιο προηγμένα, αφού στην περίπτωση αυτή, δουλειά του είναι να προστατέψει τον πελάτη του αλλά και να τον απομακρύνει από επικίνδυνους χώρους. Και εδώ, δεν μπορεί να γίνει λόγος για πλήρη προσανατολισμό σε μάχη, αφού βασική μέριμνα είναι η απομάκρυνση του υπό προστασία προσώπου. Τέλος, στην περίπτωση του στρατιωτικού, είναι σαφές ότι δουλειά του είναι να εξοντώσει τον αντίπαλο. Έτσι, για να παρακολουθήσει κανείς σεμινάρια στρατιωτικών ή αστυνομικών, πρέπει είτε να ανήκει σε αυτές τις κατηγορίες επαγγελματιών, είτε να είναι εκπαιδευτής Krav Maga.

Καθίσταται αντιληπτό λοιπόν ότι στο Krav Maga υπάρχει κοινή αρχή αλλά διαφορετική κατάληξη, αναλόγως του ρόλου και της αποστολής που εξυπηρετεί ο καθένας. Ο συνδυασμός στοιχείων της τέχνης απ’ όλα τα ανωτέρω επίπεδα, είναι αυτό που ονομάζεται «Επιχειρησιακό Krav Maga» και στην προκειμένη περίπτωση, αυτό είναι που προσφέρει η Black Eagle, αφού ένα στέλεχος ασφαλείας πλοίου, είναι δυνατό να χρειαστεί να συλλάβει ή και να εξοντώσει έναν πειρατή, εάν αυτός απειλήσει ζωές. Στην έκτη και εβδόμη ημέρες γίνεται εκπαίδευση στο Επιχειρησιακό Krav Maga και την εφαρμογή σε πλοία, καθώς και μάθημα ελέγχου των χώρων του πλοίου για ανεύρεση τυχόν εκρηκτικών μηχανισμών. Την ογδόη ημέρα, συνεχίζονται τα μαθήματα για εκρηκτικά, Krav Maga και τακτικές με όπλα. Την ενάτη ημέρα συνεχίζεται το Krav Maga, διδάσκονται τρόποι ενεργείας στην διάρκεια της υπηρεσίας επάνω στο πλοίο, γίνονται εξομοιώσεις και τέλος σενάρια και θεωρία στα περί ασφαλείας.

Η τελευταία ημέρα περιλαμβάνει Krav Maga, γενικό μάθημα περί πειρατείας, τακτικές με όπλα, δίδεται ιδιαίτερος χρόνος 90 λεπτών για ερωτήσεις και συζήτηση και τέλος γίνεται απολογισμός και σύνοψη του όλου εκπαιδευτικού προγράμματος. Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται με γραπτές εξετάσεις περί των θεωρητικών γνώσεων καθώς και εξετάσεις πρακτικής στην τέχνη του Krav Maga.
Βάσει των αποτελεσμάτων, οι εκπαιδευόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις είναι δυνατό να επιλεγούν από ισραηλινές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Black Eagle και να απασχοληθούν επαγγελματικώς ως μέλη ομάδων ασφαλείας πλοίων. Έτσι, ένα ποσοστό αποφοίτων είναι δυνατό να απορροφηθεί απευθείας στην αγορά μέσων των Ισραηλινών συνεργατών ενώ βεβαίως κάθε απόφοιτος μπορεί να αναζητήσει μόνος του εργασία σε άλλες εταιρείες. Η εταιρεία έχει προβλέψει την συντήρηση των αποφοίτων της, με παρακολούθηση επιπλέον θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων σε επόμενη φάση. Για τον λόγο αυτό, κάθε 3 μήνες οι απόφοιτοι καλούνται και όσοι επιθυμούν συγκεντρώνονται κι εμπλουτίζουν τις γνώσεις ή φρεσκάρουν τις ήδη υπάρχουσες.

Επόμενο σκαλοπάτι στην κλίμακα ειδικεύσεως είναι το Εξειδικευμένο (Expert) Σχολείο ISPS, από το οποίο οι απόφοιτοι αποκτούν το δικαίωμα να υπογράφουν το σχέδιο ασφαλείας ενός πλοίου, ως επικεφαλής ασφαλείας πλέον. Μιλάμε πάντα για τον υπεύθυνο ασφαλείας της εκάστοτε ναυτιλιακής εταιρείας (Company Security Officer) και όχι για τον αξιωματικό ασφαλείας του πλοίου (Ship Security Officer). Το Σχολείο αυτό διεξάγεται στην Ελλάδα και στο Ισραήλ. Σημειώνεται ότι ο κάτοχος διπλώματος “Expert”, μπορεί και να προσληφθεί από κάποια πλοιοκτήτρια εταιρεία σε καθήκοντα
SSO, εντασσόμενος δηλαδή στο κανονικό πλήρωμα του καραβιού. Η κατάσταση στον κόσμο της αντί-πειρατείας είναι ακόμη ρευστή. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε και στην Ελλάδα διεργασίες, όσον αφορά το καθεστώς οπλοφορίας των επί των πλοίων ομάδων ασφαλείας. Από μόνο του, αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο επίσης απαιτεί εκπαίδευση και εξειδίκευση. Το συμπέρασμα είναι ότι όσο περισσότερο υπόβαθρο κι εξειδίκευση έχουν τα άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο, τόσο περισσότερα πραγματικά εφόδια έχουν για να ανταποκριθούν στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές απαιτήσεις. Η Black Eagle είναι εδώ για να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση.

                           

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου